2 Op deze plaats komt binnenkort de spiegeltent te staan.
Marc Colpaert Op deze plaats komt binnenkort de spiegeltent te staan.

Is er nog hoop voor de spiegeltent? Gemeente onderzoekt of gevaarte hersteld kan worden

De gemeente Gooik zal de volgende weken bekijken of de spiegeltent die normaal achter de bibliotheek van Gooik wordt opgesteld nog kan hersteld worden. 

Al enkele jaren huurt de gemeente Gooik van de provincie Vlaams-Brabant een oude spiegeltent. In de lente wordt deze normaal achter de bib geplaatst, om in de herfst terug afgebroken te worden. Vandaag is de plaats waar de spiegeltent normaal moet komen echter nog steeds leeg. 

Restauratie

“We zullen één van de komende dagen nagaan welke kosten nodig zijn voor een restauratie van de tent. Het is namelijk zo dat sommige dragende elementen aan herstelling toe zijn. Die moeten nagekeken worden zodat de tent weer veilig kan opgesteld worden”, zegt schepen Simon De Boeck(CD&V). De kans is dan ook uitermate groot dat de spiegeltent dit jaar niet meer zal opgesteld worden. Ondertussen liet de provincie Vlaams-Brabant wel al aan de gemeente weten dat ze de spiegeltent nog voor enkele jaren mag gebruiken. 

2 Hopelijk staat de spiegeltent binnenkort terug op haar vertrouwde plaatsje.
Marc Colpaert Hopelijk staat de spiegeltent binnenkort terug op haar vertrouwde plaatsje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer