Er werd toch nog een feestje georganiseerd in het jeugdhuis
Marc Colpaert Er werd toch nog een feestje georganiseerd in het jeugdhuis

Jeugdhuis Guuk bestaat 14 jaar en dat werd voor de laatste keer gevierd in het oude gebouw

De kans bestaat dat Guuk straks geen lokaal meer heeft

Het jeugdhuis Guuk in het centrum van Gooik bestaat 14 jaar en dat werd gevierd met een receptie in hun lokaal. Er zijn plannen om het oude gebouw samen met café De Vrede af te breken, dus vierden de leden van het jeugdhuis nog een extra feestje in hun oud lokaal.

Jeugdhuis Guuk zag het levenslicht eind 2005 en ieder jaar wordt er rond die datum wel een feestje gebouwd om dit te vieren. Ook dit jaar was dit niet anders met optredens van onder meer de dj’s Twallie en Triple-Horse. “Natuurlijk is het dit jaar wel met een hoop vraagtekens dat we hier staan, zeker nu wij weten dat in de loop van volgend jaar de kans bestaat dat de zaal - die zich achter café De Vrede bevindt - kan afgebroken worden. Wij zullen zeker nog tot in de zomer hier kunnen blijven, zo werd ons beloofd. Wij hopen dat we nadien nog een plaatsje krijgen in het nieuwe concept”, aldus Jason Broodcoorens. 

Het is namelijk de bedoeling dat de gebouwen zoals het café De Vrede en de achterliggende zaal met het jeugdhuis, plaats ruimen voor een nieuw bouwproject in het centrum van de gemeente.” Het zou natuurlijk heel spijtig zijn moest onze jeugd geen vaste stek meer hebben in het centrum van onze gemeente. De kans is vandaag heel groot dat er ook in de nieuwbouw voor hen een ruimte zal zijn, op ongeveer dezelfde plaats waar het huidige gebouw staat”, liet burgemeester Michel Doomst (CD&V) weten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer