2 De bestuurder verloor de controle over zijn wagen en botste tegen de vrachtwagen.
Mozkito De bestuurder verloor de controle over zijn wagen en botste tegen de vrachtwagen.

Jonge twintiger komt om het leven bij zwaar ongeval op Ninoofsesteenweg in Kester

Een jonge twintiger uit Galmaarden is donderdagnamiddag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de N28 Ninoofsesteenweg in Kester. De jongeman begon met zijn wagen in een van de bochten te schuiven en botste tegen een truck. Het slachtoffer was op slag dood.

Het ongeval gebeurde kort na 14 uur op de drukke verbindingsweg tussen Halle en Ninove. De jongeman kwam met zijn witte Opel Corsa uit de richting van Ninove gereden, maar werd in de eerste bocht ter hoogte van Kester verrast. Vermoedelijk speelde het natte wegdek hier ook een rol bij. De wagen begon te schuiven en botste tegen een vrachtwagen die uit de andere richting kwam. Brandweer, ziekenwagen en MUG-team kwamen ter plaatse, maar het was snel duidelijk dat alle hulp jammer genoeg te laat kwam.

Het parket Halle-Vilvoorde besliste om een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen voor verder onderzoek. Voorlopig kan het parket nog niet reageren over het ongeval. Door het ongeval en het onderzoek bleef de steenweg tot 19 uur volledig afgesloten tussen de kruispunten met de Edingsesteenweg en de Lenniksestraat.

Trajectcontrole

De bocht staat in de volksmond al jarenlang gekend als de ‘dodenbocht’ door de vele zware ongevallen die er in het verleden gebeurden. “Maar iets meer dan tien jaar geleden heeft het Vlaams gewest enorme inspanningen geleverd om de weg structureel te verbeteren”, weet de Gooikse burgemeester Michel Doomst (CD&V). “Sindsdien geeft de bocht ietwat mee en werd de weg ook wat verschoven om het schuiven van wagens te voorkomen. In dit geval zal het wegdek door de regen er waarschijnlijk wel iets gladder hebben bijgelegen. Zonder uitspraken te doen over dit ongeval is een trajectcontrole op die locatie ook een prioriteit voor ons politiecollege. Door onaangepaste snelheid op het eerste rechte stuk laten veel mensen zich verrassen in de lang uitgestrekte bocht. Trajectcontrole helpt niet enkel de snelheid te beheersen, maar het brengt een ook verhoging van de aandacht bij de weggebruikers mee. We hopen op die manier de Ninoofsesteenweg op die locatie nog veiliger te maken.” 

2
Mozkito

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer