Burgemeester Michel Doomst neemt de rol van veilingmeester waar.
Foto Colpaert Burgemeester Michel Doomst neemt de rol van veilingmeester waar.

Oud schoolbankje, iemand? Eenmaal, andermaal...

Basisschool De Oester heeft afscheid genomen van de oude gebouwen, én van het schoolmateriaal. Dat werd immers openbaar verkocht.

Sinds deze week zitten de leerlingen van De Oester in een nieuw gebouw, dat overigens komende zaterdag plechtig ingehuldigd zal worden door minister Hilde Crevits. De oude gebouwen gaan tegen de vlakte, maar bleken toch nog net iets te veel oude spullen te herbergen. "In totaal hadden we meer dan honderd items die we via een veiling te koop aanboden", vertelt Els De Neef van het oudercomité. "Kasten, stoelen, schoolborden, de voordeur en zelfs de leuning van een trap: allemaal in het aanbod."

Voor de kinderkamer

Veilingmeester van dienst was burgemeester Michel Doomst (CD&V). En hij hoefde niet lang op een eerste bod te wachten, want Lauren Paulussen had meteen 50 euro veil voor een schoolbank. "Ik ben hier zelf leerlinge geweest en vind het zonde dat het gebouw afgebroken wordt", verklaart ze. "Daarom heb ik die schoolbank gekocht. Die krijgt later een plaatsje in de kinderkamer."


Voorts gingen ook twee oude kasten de deur uit voor respectievelijk 310 en 360 euro. Ook 28 kinderstoeltjes vonden een nieuwe eigenaar voor 28 euro. De eindopbrengst bedroeg uiteindelijk 2.032 euro, en dat geld zal gebruikt worden om materiaal voor de leerlingen van De Oester te kopen. (MCT)

Lees meer