Graffiti geeft Etikhovestraat weer meer groen

In opdracht van Carlos en Hilde De Wolf-Van Parys bracht graffitischilder Milosz De Dijn op een gevel in de Etikhovestraat 3 een muurschildering aan die een bos voorstelt. De opdrachtgevers hadden een duidelijke bedoeling: weer meer groen geven aan het centrum van Etikhove.

"Tot nu toe was er buiten 'steen' niet zo veel meer groen te zien in het centrum van Etikhove", zegt Hilde Van Parys. "De gevel van de woning tegenover ons kantoor was lange tijd begroeid met klimop, maar dat bracht veel schade aan de gevel en de voegen toe. We hebben die dan ook laten verwijderen. Maar nadien oogde het toch heel kaal en stenig." Vandaar dat Carlos en Hilde de jonge kunstenaar Milosz onder de arm hebben genomen. "We hadden wel een aantal ideeën in gedachten, maar lieten Milosz zo veel mogelijk de vrijheid om de gevel in een aangepast groen en natuurlijk tintje te stoppen. En het resultaat mag zeker gezien zijn."

Blikvanger

Ook Milosz is heel tevreden met zijn kunstwerk. "Ik heb me erin volledig kunnen uitleven", glundert hij. Ook burgemeester Joris Nachtergaele is vol los over de graffitikunst. "Daarmee heeft Etikhove er in volle centrum weer een blikvanger bij", zegt hij.

(MDVR)

Milosz De Dijn bij zijn muurschildering.
Ronny De Coster Milosz De Dijn bij zijn muurschildering.

Lees meer