2 Chris Selleslagh legde de eed af in handen van gouverneur Lodewijk De Witte.
Open VLD Grimbergen Chris Selleslagh legde de eed af in handen van gouverneur Lodewijk De Witte.

Chris Selleslagh legt eed af als burgemeester

De 64-jarige Chris Selleslagh (Open Vld) heeft donderdag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Grimbergen bij de gouverneur in Leuven. 

Selleslagh, de voorbije drie legislaturen telkens schepen van Openbare Werken, is helemaal klaar om er in te vliegen vanaf 1 januari. Hij komt aan het hoofd van de veelbesproken rechtse coalitie die verder naast Open Vld ook bestaat uit N-VA en Vernieuwing.

Selleslagh was overigens niet alleen. Samen met hem legden 39 andere burgemeesters met hun al dan niet nieuwe sjerp de eed af bij provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Deze 40 burgemeesters werden na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgedragen en door Vlaams minister Liesbeth Homans benoemd. Op donderdag 3 januari vindt de installatie van de gemeenteraad plaats in Grimbergen.

2 Bij de eedaflegging hoorde ook de ondertekening van de benoemingsakte.
Open VLD Grimbergen Bij de eedaflegging hoorde ook de ondertekening van de benoemingsakte.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer