(Illustratiebeeld)
Geert De Rycke (Illustratiebeeld)

Door afgelasting Grote Paaseierenraap liggen 50.000 paaseieren klaar bij voedselbanken Grimbergen

50.000 paaseieren liggen klaar in Grimbergen. Het centrale depot van de voedselbanken kreeg er vandaag maar liefst 50.000 paaseieren. Door de coronamaatregelen is de Grote Paaseierenraap van Radio 2 afgelast en nu worden de bestelde eitjes weggeschonken door hen en Spar.

Meestal komen de voedseloverschotten en dus ook paaseierenoverschotten pas toe bij voedselbanken na Paaszondag. Dit jaar niet, deze keer krijgen de gezinnen en de kinderen de paaseieren met Pasen zelf.  Momenteel liggen de eieren in het centrale depot van de voedselbank in Grimbergen. Van hieruit vertrekken ze naar 9 deelcentra en 618 verdeelpunten.

Minder voedsel door corona

“Ongeveer 30 procent van onze aanvoer komt van voedseloverschotten van supermarkten”, vertelt Jef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Nu waren er amper voedseloverschotten van supermarkten. Vorig jaar was dat 6.000 ton aan hoogwaardig voedsel als vlees, vis, groenten, fruit en zuivelproducten.” Deze vermindering was volgens hem vooral te danken aan het hamstergedrag van de mensen afgelopen weken.

Lees meer