Ellende voorbij: nieuwe brug over kanaal open

Na vijf maanden kunnen de inwoners van Humbeek opnieuw via een brug het kanaal oversteken. Vrijdagavond werd de nieuwe brug over het kanaal officieel ingelopen.

3 Nieuwe brug in Humbeek .
Dieter Nijs Nieuwe brug in Humbeek .

Het was reus Charel van den Overzet die de nieuwe brug mee mocht openen. Meteen was een zucht van opluchting in heel Humbeek te horen, want vijf maanden lang was het voor de omwonenden behelpen om aan de overkant van het kanaal te geraken nadat een boot midden januari tegen de vorige brug botste. Eind januari werd wel een veerboot ingezet om de mensen toch over het water te kunnen zetten. Maar vrijdagavond werd uiteindelijk de nieuwe brug geopend. De Humbeekse handelaars en vereniging Humbeek Sas Events maakten er een feestelijk gebeuren van.

Nadat reus Charel van den Overzet de brug ingelopen had, werd iedereen uitgenodigd om het glas te heffen op een receptie.

3
Dieter Nijs
3
Dieter Nijs

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer