Gemeente voorziet gespecialiseerde ondersteuning voor zelfstandigen

De gemeente Grimbergen voorziet vanaf dit jaar gespecialiseerde ondersteuning voor zelfstandigen. "Hiertoe gaan we een samenwerking aan met DYZO, een vzw die zelfstandigen en ex-zelfstandigen in moeilijkheden begeleidt en advies geeft", deelt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts mee.

"De aanpak van DYZO is integraal en door de samenwerkingsovereenkomst gratis voor alle ondernemers van Grimbergen. DYZO kan zelfstandigen ondersteunen met administratieve, juridische en psychosociale hulp, bemiddeling bij betaalplannen en begeleiding doorheen een faillissement. Zo biedt DYZO steun bij vragen waar zelfstandigen geen antwoord op weten."


Verder wil DYZO ook de weerbaarheid van de ondernemers versterken en nieuwe kansen geven. "DYZO houdt nu om de twee maanden een zitdag in Grimbergen", stelt schepen van Lokale Economie Kevin Vleminckx (Open Vld). De zitdag heeft alternerend plaats in OCMW Grimbergen en OCMW Wemmel. Inwoners en zelfstandigen van Grimbergen kunnen op beide locaties terecht." Zelfstandigen kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met DYZO of zich aanmelden bij de maatschappelijk werkers van OCMW Grimbergen die dan verder de doorverwijzing met DYZO regelen. (DBS)

Lees meer