4 Werklui zijn nog volop bezig met de installatie.
Lukas Werklui zijn nog volop bezig met de installatie.

Installatie brugdek Humbeek Sas volop bezig

Humbeek heeft zijn brug terug. Vanmorgen in alle vroegte werd het ponton met het brugdek, dat even verderop in Kapelle-op-den-Bos lag aangemeerd, ingevaren en met behulp van grote kraanwagens tussen de pijlers gemonteerd.

Momenteel zijn er nog steeds heel wat werklui druk in de weer. De komende twee dagen volgen nog testen door de Vlaamse Waterweg nv. Mogelijk al vrijdag en ten laatste dit weekend zal de brug opnieuw berijdbaar zijn voor het verkeer.

4 De opvallend blauw geverfde brug zit terug op haar plaats.
Lukas De opvallend blauw geverfde brug zit terug op haar plaats.

Dat de brug helemaal in het blauw is geschilderd, levert intussen heel wat – veelal ludiek bedoelde - commentaar op bij de Humbekenaren. ‘Blauwe’ burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) houdt vol dat hij er zeker niets mee te maken heeft. “Ik krijg ook de ene telefoon na de andere over die kleur. Maar dat zal gewoon de goedkoopste verf geweest zijn zeker (lacht).”

De brug van Humbeek Sas raakte half januari zwaar beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Dat zorgde voor heel wat overlast omdat de bewoners kilometers moesten omrijden. Vijf maanden later is de herstelling nu bijna een feit.

Intussen is er ook wat meer duidelijkheid over de festiviteiten naar aanleiding van de heropening. De Humbeekse handelaars en vzw Humbeek Sas Events nodigen de Humbekenaren uit om samen met reus ‘Charel van den Overzet’ de brug in te lopen. Afspraak vrijdagavond om 18.45 uur aan het feestterrein aan de brug. Nadien kan je in de Eldorado het glas heffen op het einde van een lange periode van rondrijden en overvaren. De receptie is voorzien van 19 tot 21 uur. 

4 Werklui zijn nog volop bezig met de installatie.
Lukas Werklui zijn nog volop bezig met de installatie.
4 Het brugdek werd op een ponton ter plekke gebracht.
Lukas Het brugdek werd op een ponton ter plekke gebracht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer