2 Automobilisten stonden gisterenavond een uur lang te knarsetanden voor een defecte brug.
Dimitri Berlanger Automobilisten stonden gisterenavond een uur lang te knarsetanden voor een defecte brug.

Nieuwe brug Humbeek Sas weigert uur lang dienst

Wie dinsdagavond rond 18.30 uur met de wagen over de brug van Humbeek wou rijden, kwam bedrogen uit. Het open brugdek kwam na de passage van een schip niet meer naar beneden. Chauffeurs moesten ruim een uur geduld oefenen of beslisten uiteindelijk wijselijk om helemaal om te rijden via Kapelle-op-den-Bos of de Verbrande Brug. Pas rond 19.30 uur was het defect hersteld.

Volgens De Vlaamse Waterweg had het probleem niks te maken met de nog nieuwe brug maar gaat om een ingebouwd veiligheidsmechanisme dat in werking trad. 

“Als de brug bediend wordt, moeten een aantal veiligheidsprocedures worden doorlopen”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts. “Zo moet onder andere de remschoen van de brug worden gedetecteerd om er zeker van te zijn dat de brug tijdig afremt bij openen en sluiten. Gisteren gaf het systeem aan die remschoen niet te kunnen detecteren. De brug gaat dan in veiligheidsmodus en kan tijdelijk niet worden bediend. We hebben een technicus ter plaatse gestuurd en die heeft het probleem relatief snel kunnen oplossen.”

De ‘nieuwe’ brug van Humbeek Sas werd nog maar op 14 juni ingehuldigd na een maandenlange onderbreking als gevolg van een aanvaring. 

2 Brug Humbeek
Dimitri Berlanger Brug Humbeek

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer