De werken voor de ringtrambus werden een week uitgesteld.
Photo News De werken voor de ringtrambus werden een week uitgesteld.

Nieuwe werken voor ringtrambus uitgesteld tot maandag

Door de slechte weersomstandigheden zijn de nieuwe werken voor de ringtrambus in de Sint-Annalaan met een week uitgesteld. Pas vanaf maandag 24 juni wordt er gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Koningslosesteenweg en de Ringlaan. Hiervoor worden die straten tijdelijk afgesloten.

“Om deze werken te kunnen uitvoeren moeten de Koningslosesteenweg en de Ringlaan afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de Sint-Annalaan”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). “De nodige omleidingsroutes worden voorzien. De overige weggedeelten van de Koningslosesteenweg en de Ringlaan blijven toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Deze werken zouden een tweetal weken duren.”

Eénrichtingsverkeer

Vervolgens zal vanaf 8 juli de Strombeeksesteenweg (Vilvoorde) ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Annalaan afgesloten worden voor alle verkeer. Tijdens deze fase wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld in de Koningslosesteenweg voor het verkeer komende van de Sint-Annalaan en rijdende naar het centrum. Ook hiervoor zullen de nodige omleidingsroutes voorzien worden. De Ringlaan blijft toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Het uitstel van de werken heeft als gevolg dat het beurtelings verkeer aan het kruispunt tussen de Sint-Annalaan en de Ringlaan, Koningslosesteenweg en Strombeeksesteenweg pas van start gaat op 24 juni en eindigt op 15 juli.

De bussen van De Lijn volgen een omleiding via de Piereman en Nijverheidslaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer