De opvallende affiche van N-VA kandidaat Dirk Rochtus
N-VA De opvallende affiche van N-VA kandidaat Dirk Rochtus

‘Ruiter Voor Vlaanderen’ Dirk Rochtus (N-VA) zet campagne in op een drafje

Op plaats 27 van de N-VA-lijst voor de Vlaamse verkiezingen op 26 mei prijkt de naam van Dirk Rochtus. Rochtus woont in Grobbendonk en actief in de paardenwereld. Op zijn verkiezingsaffiche staat hij dan ook afgebeeld op een paard, als ‘Ruiter Voor Vlaanderen’.

“De paardensector verdient beter dan uitgespeeld te worden als speelbal tussen de verschillende overheidsdepartementen”, aldus Dirk Rochtus. “We moeten onze troeven meer moeten uitspelen. Vlaanderen kweekt raspaarden die wereldwijd erkend worden.”

Ook moeten er volgens de Grobbendonkenaar duidelijke normen komen op gebied van ruimtelijke ordening om de paardenhouderij een plaats te geven in het platteland, voor maximaal toegankelijke ruiterpaden en voor het wegwerken van de fiscale benadeling met de Europese buurlanden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer