De ploegen van IOK Afvalbeheer gaan in juli en augustus over op zomerregime.
RV De ploegen van IOK Afvalbeheer gaan in juli en augustus over op zomerregime.

Afvalophalingen starten halfuur vroeger in juli en augustus

Deze zomer gaan de ophaalploegen van IOK Afvalbeheer voor de eerste keer over op een zomerregime. Alle afvalophalingen starten in juli en augustus een halfuurtje vroeger, namelijk om 6.30 uur.

Na de hete zomer van 2018 werd met het idee gespeeld om in de zomermaanden de ophalingen een half uurtje vroeger te laten starten. “Dit werd afgetoetst met de ophaalploegen en ook onze mensen waren hiervoor te vinden”, zegt Katleen Mertens, woordvoerster van IOK.

Op de ophaalkalenders die eind december werden bedeeld, werd hier al rekening mee gehouden. De vroege ophalingen in juli en augustus staan daar in een opvallend roze kleur aangeduid. Ook via de andere communicatiekanalen werden al persoonlijke berichten hierover gestuurd. Voor de inwoners van Hoogstraten, Mol en Turnhout verandert er niets, want daar starten de afvalophalingen het hele jaar daar om 6.30 uur, wat ook het geval is in de centrumstraten in Geel en Herentals.

De maatregel gaat deze laatste week van juni, met al uitzonderlijk warme temperaturen, dus nog niet in aangezien de vroege ophalingen van juli en augustus aangekondigd staan op de ophaalkalender die eind december al werd bedeeld. “Daarom zijn we daar jammer genoeg niet flexibel”, klinkt het nog.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rita Van Meerbeeck

    Dikke chapeau voor de mannen bij dit weer !

Lees meer