Illustratiefoto.
Koen Moreau Illustratiefoto.

ANPR-cameranetwerk wordt uitgebreid met investering van 237.000 euro

Het stadsbestuur van Herentals gaat dit jaar 237.000 euro investeren in de uitbreiding van het ANPR-cameranetwerk. Die camera’s zullen onder meer dienen voor de trajectcontrole op de Lichtaartseweg en Geelseweg en de tonnagebeperking in Noorderwijk en Morkhoven te controleren.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) had op de gemeenteraad van februari 2020 al aangekondigd dat de stad zo’n 200.000 euro zou investeren in het ANPR-cameranetwerk. Tot het einde van 2020 zullen er stelselmatig camera’s bijkomen.

ANPR- en bewakingscamera’s

“Er komen ANPR-camera’s op de Lichtaartseweg en Geelseweg in het kader van de trajectcontrole. De camera’s op de Ringlaan ter hoogte van de Servaas Daemsstraat, de Molenstraat aan de Doornestraat, Voortkapelse- en Wiekevorstseweg en de Servaas Daemsstraat ter hoogte van Herenthoutseweg moeten mee de tonnagebeperking in Noorderwijk en Morkhoven bewaken”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Er komen ook nog acht bewakingscamera’s in het centrum op trekpleisterplaatsen zoals de Grote Markt en de Zandstraat en op plaatsen die veel overlast aantrekken.

Lees meer