2 Kim Verstappen komt uitgeteld maar met een grote glimlach de sporthal van Kasterlee binnengelopen
RV Kim Verstappen komt uitgeteld maar met een grote glimlach de sporthal van Kasterlee binnengelopen

Atlete Kim Verstappen ging van de hel naar de hemel tijdens ‘De Hel van Kasterlee’

Kim Verstappen uit Bouwel bij Grobbendonk zette zondag de kroon op haar sportcarrière. Na een wedstrijd die voor haar meer dan twaalf uur in beslag nam kwam ze volledig uitgeput, maar fier over de eindmeet van De Hel van Kasterlee. “Bij het binnenkomen in de sporthal ging ik van de hel naar de hemel!”

De in Herenthout opgegroeide Kim Verstappen (37) begon amper een vijftal jaar geleden met lopen. Na veel trainen en een leven afgestemd op de duursport finishte de Bouwelse op zondag als zesde vrouw in ‘De Hel van Kasterlee’. Een loodzware wedstrijd waarin de deelnemers ‘s morgends vroeg starten met vijftien kilometer lopen, daarna honderdzeventien kilometer met de mountainbike door het bos rijden en ten slotte nog eens dertig kilometer lopen. Aan de start stonden in totaal een dikke vierhonderd deelnemers, waaronder slechts tien dames. Kim kwam uiteindelijk na twaalf en half uur zwaar afzien als zesde dame over de eindmeet in de sporthal van Kasterlee.

Boost

“Ik was in mijn voorbereiding op deze zotte uitdaging zes van de zeven dagen met lopen of fietsen bezig. Ik rijd ook elke dag met de fiets naar mijn werk in Deurne”, vertelt verpleegster Kim. “Het was waanzinnig vorige zondag. Lopen, fietsen en nogmaals lopen door één grote modderpoel in de Kastelse bossen in barslechte weersomstandigheden. Nooit nam ik aan een lastigere wedstrijd deel, ik weet zelfs niet of die bestaat. Op den duur was ik onderweg voortdurend tegen mezelf aan het praten en was het mijn papa die als begeleider steeds op me inpraatte. Telkens de supporters en de andere deelnemers me aanmoedigden, kreeg ik een nieuwe boost.”

2 Amper twee dagen na haar deelname aan de Hel van Kasterlee kon Kim al terug met de glimlach lopen voor de foto
Peter Vanderveken Amper twee dagen na haar deelname aan de Hel van Kasterlee kon Kim al terug met de glimlach lopen voor de foto

Kim bouwde haar wedstrijden gestaag op. Eerst werkte ze loopwedstrijden af, daarna een halve marathon, dan een marathon om zo uiteindelijk bij ‘De Hel van Kasterlee’ terecht te komen. “Hoe dichter ik bij de aankomst kwam in de sporthal zondagavond hoe meer moed ik terug kreeg. Uiteindelijk liep ik fier en uitgeput de sporthal binnen, met een zwevend gevoel dankzij de geweldige atmosfeer die er hing, onvergetelijk. Ik liep als het ware vanuit de hel de hemel binnen zondagavond!”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Van Dessel

    Respect!

Lees meer