3 In de Herentalse Zandstraat houdt het overgrote deel van de bezoekers zich aan de mondmaskerverplichting.
Peter Vanderveken In de Herentalse Zandstraat houdt het overgrote deel van de bezoekers zich aan de mondmaskerverplichting.

Bijna iedereen draagt mondmasker in Zandstraat: “Kalmer dan op normale zaterdag”

De mondmaskerplicht werd zaterdag in winkelstraat de Zandstraat in Herentals door bijna iedereen goed nageleefd. Hier en daar was het rustiger dan anders, maar het ‘nieuwe normaal’ heeft zijn tijd nodig.

Net als in vele andere steden werd in Herentals de mondmaskerplicht ingevoerd. “En dat in heel ons kernwinkelgebied”, zegt burgemeester Mien van Olmen.  “Dat geldt dus voor Bovenrij, Grote Markt, Hofkwartier en Zandstraat.”

3 Mensen met mondmaskers wandelen door de Herntalse winkelstraat Zandstraat.
Peter Vanderveken Mensen met mondmaskers wandelen door de Herntalse winkelstraat Zandstraat.

Wij gingen zaterdag zelf op pad in de bekendste winkelstraat van Herentals en zagen dat de mondmaskerplicht door de meerderheid goed werd opgevolgd. Zowel wandelaars als de passerende fietsers tijdens onze tocht door de Zandstraat droegen bijna allemaal een mondmasker.

Rustiger

“Het is vandaag wel wat rustiger in de Zandstraat”, zegt Jana Vervoort, medewerkster bij TheeKan in de Zandstraat. “Waarschijnlijk schrikt het mondmasker wel wat mensen af, maar de meerderheid volgt de regels wel goed op.” 

De veranderingen van de laatste weken, hebben klanten hoe dan ook afgeschrikt. “Bij de eerste versoepelingen hadden de meesten nog wat schrik om af te zakken naar de drukkere straten, net zoals vandaag waarschijnlijk.”

3 Jana Vervoort (l.) en Evelien Boeckx, uitbaatsters van theehuisje TheeKan in de Zandstraat.
Peter Vanderveken Jana Vervoort (l.) en Evelien Boeckx, uitbaatsters van theehuisje TheeKan in de Zandstraat.

Wennen

Vervoort twijfelt niet dat het mondmasker de komende dagen of weken het ‘nieuwe normaal’ zal worden. “Na een inloopperiode zal de normale drukte in de Zandstraat wel terugkeren.”

Lees meer