2 De tweede editie van de Grote Prijs Rik Van Looy werd onder massale belangstelling voorgesteld in de showroom van Domo
GP Rik Van Looy De tweede editie van de Grote Prijs Rik Van Looy werd onder massale belangstelling voorgesteld in de showroom van Domo

Grobbendonk en Herentals maken zich op voor de tweede editie van ‘De Grote Prijs Rik Van Looy’

Zaterdagochtend werd in de showroom van de firma Domo in Herentals de tweede editie van de wielerwedstrijd Grote Prijs Rik Van Looy voorgesteld. Het gaat om een wedstrijd in categorie 1.12 voor beloften en elites met en zonder contract die gereden wordt tussen de geboorteplaats van Rik Van Looy, Grobbendonk, en de huidige thuishaven van de wielerkeizer, Herentals. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 juli en maar liefst 175 renners uit 25 verschillende teams zullen strijden om de felbegeerde trofee uit handen van Rik Van Looy te mogen ontvangen.

Na het grandioze succes van de wedstrijd vorig jaar, die gewonnen werd door vice-wereldkampioen tijdrijden in Innsbruck Brent Van Moer, groeit bij de organisatie meer dan ooit de overtuiging om van deze koers in de toekomst een echte klassieker te maken voor het jeugdig wielertalent in België. Tussen Grobbendonk en Herentals vond er vorig jaar een echt wielerfeest plaats. Duizenden wielerliefhebbers genoten uitbundig van de koers over de Kempense wegen. Om het koersverloop een extra pigmentje mee te geven goot de organisatie het parcours voor de editie van 2019 in een nieuw kleedje, zo werden er onder meer twee kasseistroken in Heist-op-den-Berg toegevoegd.

Het is een eer om koersdirecteur te mogen zijn van een koers die de naam draagt van een van de grootste renners uit de geschiedenis

Nick Nuyens, Koersdirecteur GP Rik Van Looy

Om de wedstrijd nog meer uitstraling te geven dan ze al had, ging de organisatie op zoek naar een koersdirecteur met naam en faam binnen het wielerwereldje. Al snel kwam men uit bij Kempenaar en kenner van de streek: Nick Nuyens, ex-winnaar van onder andere Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. “Het is een eer om koersdirecteur te mogen zijn van een koers die de naam draagt van een van de grootste renners uit de geschiedenis”, weet Nuyens. “Met de naam van Rik Van Looy was het zeer makkelijk om de beste teams aan de start te krijgen. We hebben zelfs teams moeten weigeren omdat al snel het maximum van 25 teams bereikt was.” De winnaar van de Grote Prijs Rik Van Looy krijgt tevens de eer om zich te meten met de toppers in het profcircuit gedurende het Herentalse na-Tour-criterium.

“Er zullen dit jaar aan de start en aan de aankomst tal van randactiviteiten georganiseerd worden”, vertelt Pieter Van Genechten, voorzitter van de GP Rik Van Looy. “Tal van VIP-formules werden uitgetekend om de koers van dichtbij te kunnen beleven. Aan de start in Grobbendonk kan men reeds vanaf het middaguur terecht voor het live-optreden van Danny Wuyts met aansluitend de ploegenvoorstelling op het podium. Op de Grote Markt van Herentals waar omstreeks 18 uur de koers zal aankomen, wordt er in de namiddag een demo gegeven door de Herentalse wielerschool, opgericht door de keizer himself. Na de podiumceremonie kunnen de aanwezigen nog nafeesten met een groots optreden van Belle Perez en een afsluitende DJ-set van Wouter Bex.”

2 Rik Van Looy tijdens de persconferentie in overleg met goede vriend Michel Verschueren
GP Rik Van Looy Rik Van Looy tijdens de persconferentie in overleg met goede vriend Michel Verschueren

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer