Het Grobbendonk van Bartel Van Riet: “Hopelijk groeien mijn kinderen hier even gelukkig op als ik”

Zeg je ‘Bartel Van Riet’, dan zeg je ‘Kempen’. Al van jongs af woont de presentator met groene vingers in Grobbendonk. “Met het grootste plezier en een gezonde portie fierheid’ ben ik een ‘kempenzoon’”, zegt Bartel. “Dankzij de scouts ken ik de meeste van de dorpsgenoten in Bouwel en Grobbendonk. Bijgevolg voel ik mij makkelijk overal thuis en heb ik altijd een babbel. Daarom zie ik mezelf hier ook oud worden en hoop ik dat mijn kinderen hier even gelukkig opgroeien als ik. Betalen met de gesloten portemonnee, leren van boerenwijsheden of uitdrukkingen verzinnen die toch voor iedereen duidelijk zijn ... Het maakt de Kempen zo (h)eerlijk.” De televisiepresentator koos zijn favoriete plekjes in Grobbendonk uit.

9 Bartel Van Riet
Steven Richardson Bartel Van Riet

1. Bloem halen bij de Watermolen

“De Watermolen is nog een authentieke molen, waar je zoals in de goede oude tijd zelfgemalen bloem kan kopen. We passeren regelmatig bij Frans en Bie van de molen: om bloem te gaan halen, planten of eten voor de beesten, maar vooral voor een dagelijkse portie ‘reilt en zeilt’.”

9 De Molen
Annelin Marien De Molen

Molen Van Hool

Watermolenweg 1, 2280 Grobbendonk

2. De Kasteelhoeve

“Aankomen op de Kasteelhoeve doet me altijd weer genieten van het zicht, de rust en de stilte voor een drukke werkdag. In het veertien hectare tellende kasteeldomein van d’Ursel houden mijn vrouw en ik een café open, Den Herberg. Van het kasteel zelf blijft jammer genoeg niets meer over, enkel de kasteelhoeve bleef gespaard, die wij dus hebben omgetoverd tot herberg.”

9 kasteelhoeve
Kempens Landschap kasteelhoeve

Kasteelhoeve

Hofeinde 202280 Grobbendonk

3. Het Karrewiel

“Het Karrewiel is een kinderboerderij vlak bij de Kasteelhoeve. Na een zondagse wandeling gaan wij hier weleens een pintje drinken, op het zonnige terras. Maar je kan er ook met de familie of als verjaardagsfeestje voor kinderen de dieren gaan bezoeken.”

9 Het Karrewiel
Het Karrewiel Het Karrewiel

Het Karrewiel

Troon 92280 Grobbendonk 

4. Het Philipsbos

“Even wegvluchten van de wereld met mijn vrouw en onze hond, Bruno, doen we in de Kempense natuur. Over de dijken, tussen de velden, in de bossen: de Kempen heeft alles te bieden. In het Philipsbos, ook wel de Bouwelse Heide, kan je prachtige wandelingen maken.”

9 Bouwelse Heide
Kempens Landschap Bouwelse Heide

Philipsbos

Nachtegalendreef 382288 Grobbendonk

5. De Lentehei

“Ook de Lentehei is een kinderboerderij waar wij weleens langs gaan voor een drankje of een hapje. Het voelt daar een beetje als Zuid-Frankrijk, door de groene omgeving, de wijnranken en de rust. En kinderen kunnen zich amuseren op de speeltuigen of met de dieren.”

9 Lentehei
Lien Henderickx Lentehei

Lentehei

Lenteheide 1, 2200 Herentals

6. Het Paardenhof

“Om iets piekfijns te gaan eten zakken wij graag af naar restaurant Het Paardenhof. Ondertussen zijn mijn vrouw en ik al jaren bevriend met de uitbaters en we krijgen altijd een fijne ontvangst. Zeker tijdens het wildseizoen ben ik moeilijk weg te houden.”

9 Paardenhof
Annelin Marien Paardenhof

Het Paardenhof

Echelpoel 16, 2288 Grobbendonk

7. ‘t Toreke

“De pintjes zijn zeker de gezelligste in café ‘t Toreke bij de Charel, de best gemutste patron uit verre omstreken. En ‘t Toreke is vlak bij mijn brievenbus, beter kan niet. Het is een echt volks café waar iedereen mekaar kent, en jong en oud de toog deelt.”

9 't Toreke
't Toreke 't Toreke

‘t Toreke

Berdenweg 6, 2288 Grobbendonk

8. ‘t Ganzennest

“Ook in dit restaurant komen mijn vrouw en ik graag over de vloer. Eerlijke en seizoensgebonden gerechten vind je hier in ‘t Ganzennest, bij uitbaters Nathalie en Peter. In deze pittoreske hoeve voel je je meteen thuis.”

9 ‘t Ganzennest
‘t Ganzennest ‘t Ganzennest

‘t Ganzennest

Watervoort 102, 2200 Herentals

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer