2 De mobilhomeparking in Grobbendonk is momenteel afgesloten voor mobilhomes.
Peter Vanderveken De mobilhomeparking in Grobbendonk is momenteel afgesloten voor mobilhomes.

Mobilhomeparking in Grobbendonk afgesloten, één eigenaar mag blijven staan

Dezer dagen worden vele mobilhomeparkings over heel Vlaanderen ontruimd door de politie. Ook op de parking aan De Vaart in Grobbendonk was dat vrijdag het geval. Momenteel staat er nog één mobilhome op de parking, omdat de eigenaars geen officieel adres hebben, is het voor hen toegestaan te blijven staan.

Enkele mobilhomebewoners die niet het recht hadden plaats te nemen op de mobilhomeparking aan de Vaart in Grobbendonk door de coronamaatregelen, werden verzocht de parking te verlaten. Mensen met een vast adres horen in deze tijden niet thuis op de mobilhomeparkings. Overtreders krijgen een proces-verbaal van de politie. 

Social distancing

“De afspraak is dat mensen met enkel een ‘referentieadres’, geen echt adres dus, op de mobilhomeparking mogen blijven staan”, zegt burgemeester Marianne Verhaert. “Zij kunnen namelijk nergens terecht. Omdat de ‘social distancing’ in acht moet worden genomen, is in samenspraak met de provincie besproken dat er maximaal drie mobilhomes mogen blijven staan. Zij mogen niet rondreizen met hun voertuig.” Momenteel staat op de parking in Grobbendonk nog één mobilhome.

2 De politie controleerde de mobilhomes op de afgesloten parking aan de Vaartkom.
Peter Vanderveken De politie controleerde de mobilhomes op de afgesloten parking aan de Vaartkom.

Lees meer