5 Paddle Boarden op de Kleine Nete.
Peter Vanderveken Paddle Boarden op de Kleine Nete.

Peddelen ten voordele van Levensloop op de Kleine Nete in Grobbendonk

Zondagmiddag verschenen er aan de Watermolen in Grobbendonk een veertigtal deelnemers voor een Paddle Board tochtje op de Kleine Nete.

De Paddle Boarders vertrokken in Grobbendonk op de rivier richting Herentals. Na drie kwartiertjes peddelen, maakten ze met zijn allen rechtsomkeer om terug in Grobbendonk te arriveren. De zomerse temperaturen maakten er een heerlijke, verfrissende activiteit van voor de talrijk opgekomen peddelaars.

5 De deelnemers doen alle moeite om droog te blijven, niet altijd even handig onder de brug
Peter Vanderveken De deelnemers doen alle moeite om droog te blijven, niet altijd even handig onder de brug

Dankzij de samenwerking tussen Windsurfing Deinze en Wind en Watersport Vlaanderen konden de gelukkigen  op zondag 23 juni een initiatie Stand-up Paddle Boarden volgen op de Kleine Nete. De opbrengst van ‘Stand-up Paddle Boarden tegen kanker’ gaat integraal naar Levensloop Neteland, een initiatief van Stichting tegen Kanker. “Er waren 40 personen ingeschreven en met dit weer was het zalig vertoeven op het water voor de deelnemers.” weet Levensloopgezicht Pascal Sermeus. “Sommige van de peddelaars hebben eens lekker geplonst in het water, maar de meesten bleven recht op de peddel. Voor de deelnemers was het een leuk avontuur en zeker voor herhaling vatbaar, kon ik bij de meeste onder hen horen.”

Deze week zal de levensloopfakkel nog een rondje rondje maken in de Kempen. Verschillende lopers brengen de fakkel in verschillende etappes vanuit startplaats Herenthout richting Vorselaar, Herentals, Olen, Heist op den Berg en ten slotte Nijlen. Volgend weekend staat in het Nijlense Beekpark een groots slotweekend op het programma voor de stichting Levensloop Neteland.

5 Het warme weer zorgde ervoor dat de peddelaars een tuimeling in het water niet al te erg vonden
Peter Vanderveken Het warme weer zorgde ervoor dat de peddelaars een tuimeling in het water niet al te erg vonden
5 Meter van Levensloop Sofie Hendrickx met haar kindje peddelend op de Kleine Nete.
Peter Vanderveken Meter van Levensloop Sofie Hendrickx met haar kindje peddelend op de Kleine Nete.
5 Na een deugdoende plons in het water kropen de deelnemers terug op hun plank
Peter Vanderveken Na een deugdoende plons in het water kropen de deelnemers terug op hun plank

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer