Bij de controles werd ook een drugshond ingezet.
Politie Balen-Dessel-Mol Bij de controles werd ook een drugshond ingezet.

Politie betrapt 40 bezoekers van Legacy Festival op drugs

Tijdens het Legacy Festival in Mol zijn 40 festivalgangers betrapt met drugs. De politie pakte twee dealers op. “Vorig jaar werden bij een gelijkaardige controle nog 65 bezoekers betrapt”, klinkt het bij de politie.

De politie heeft tijdens het Legacy Festival alle bezoekers die tussen 13 uur en 22 uur binnen gingen, gecontroleerd op illegaal drugsbezit. Bij de controles werden ook drugshonden ingezet. Veertig bezoekers liepen tegen de lamp. “De vangst bestond voornamelijk uit gebruikershoeveelheden. Wie betrapt werd moest onmiddellijk een boete betalen en het terrein verlaten”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Voor het bezit van marihuana bedroeg de boete 75 euro. Voor alle andere drugs was dat 150 euro. “Er werden heel wat verschillende soorten drugs in beslag genomen, van cannabis tot xtc, speed, cocaïne en GHB”, aldus nog de politiewoordvoerder. “Bij de controle liepen twee dealers tegen de lamp. Het gaat om een 44-jarige man uit Nijlen en een 43-jarige man uit Leopoldsburg. Beide mannen werden gearresteerd en voorgeleid. Eén aanhouding werd bevestigd door de onderzoeksrechter.”

Ook vorig jaar hield de politie drugscontroles op het Legacy Festival. Toen werden 65 bezoekers betrapt op drugs. “De politie zal ook op toekomstige evenementen en festivals drugscontroles uitvoeren. Daarmee willen we een duidelijk signaal geven dat drugs niet op een festival thuishoren, klinkt het. De bezoekers van Graspop in Dessel zijn gewaarschuwd.

Niet alleen op het festivalterrein zelf vonden controles plaats. De politie organiseerde ook een verkeerscontrole in de omgeving. “Eén bestuurder betrapt op rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Drie chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken en één bestuurder reed rond zonder rijbewijs en verzekering.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer