Vanaf volgende week zal het autoverkeer wegvallen aan de Grobbendonkse scholen rond begin- en eindtijd van de schooluren
Vanderveken Vanaf volgende week zal het autoverkeer wegvallen aan de Grobbendonkse scholen rond begin- en eindtijd van de schooluren

Schoolstraten geven veiligere schoolomgeving duwtje in de rug

Vanaf volgende week maandag zal de verkeerssituatie aan de Grobbendonkse scholen een pak veiliger zijn dan voorheen. Het lokaal bestuur van Grobbendonk zet in op veilige schoolomgevingen en voert schoolstraten in aan Bovenpad in Grobbendonk en aan Berdenweg in deelgemeente Bouwel.

Reeds bij de start van het huidige schooljaar werden Bovenpad en Berdenweg ingericht als schoolstraat bij wijze van proef. Het initiatief werd zowel door de ouders van de leerlingen als door de inwoners positief onthaald. Na diepgaand onderzoek en rekening houdend met alle gemaakte opmerkingen en bevindingen van de betrokken partijen zullen vanaf maandag 13 mei beide straten definitief als schoolstraat erkend worden.

In een schoolstraat wordt op woensdag tussen 11.55 uur en 12.20 uur en op weekdagen tussen 8.15 en 8.40 uur en tussen 15.15 en 15.40 uur, geen gemotoriseerd verkeer toegelaten met enkele uitzonderingen op de regel. Dit zijn bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of van wie de garage in die straat gelegen is, prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt en voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de wegbeheerder. Deze uitzonderingen moeten dan wel stapvoets door de straat rijden en zijn verplicht om de doorgang vrij te laten voor de voetgangers en de fietsers. De fietsers en voetgangers hebben in een schoolstraat ook steeds voorrang op het andere verkeer.

Het lokaal bestuur hoopt met deze maatregel de ouders en leerlingen te motiveren om vaker met de fiets of te voet te komen. Op deze manier werkt Grobbendonk mee aan het project ‘Gezonde gemeente’ en wordt het milieu een handje toegestoken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer