Vooral voor de zomerbar Baobab is de nieuwe beperking een streep door de rekening.  Hetzelfde geldt voor Jardin Albert.
Peter Vanderveken Vooral voor de zomerbar Baobab is de nieuwe beperking een streep door de rekening. Hetzelfde geldt voor Jardin Albert.

Slecht nieuws voor Zomerbar Baobab en Jardin Albert: maximaal 200 klanten in horecazaken

De gemeenten van de politiezone Neteland beperken sinds afgelopen zaterdag het aantal gelijktijdige bezoekers in horecazaken tot 200. Die beslissing is genomen om de coronacijfers weer naar beneden te krijgen. 

Van de vijf gemeenten in de politiezone Neteland zitten er drie gemeenten boven de alarmgrens van 20 op 100.000 inwoners. Het gaat om Herentals (35,4), Grobbendonk (26,9) en Olen (55,7).  In Herenthout (11) en Vorselaar (12,6) blijven ze er fors onder. “Daarom hebben we met de vijf burgemeesters samen beslist om  een capaciteitsbeperking op te leggen aan alle horecazaken in de politiezone . Vanaf zaterdag 8 augustus (afgelopen zaterdag, red.) mogen er nog maximaal 200 klanten gelijktijdig aanwezig zijn in een horecazaak, inclusief het terras. Kinderen tellen mee, personeel niet”, zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) van Herentals. 

Samenscholingen

De burgemeesters willen met de maatregel, die vooral de zomerbars Jardin Albert en Baobab treft, vermijden dat er grote groepen mensen samenkomen op het grondgebied. “De beperking moet er ook voor zorgen dat de veiligheidsafstand overal kan gerespecteerd worden en dat de registratieplicht beter kan opgevolgd worden. We moeten iets doen want uitstellen zou een te groot gevaar kunnen vormen.” 

De maatregel geldt tot en met woensdag 26 augustus, maar kan nog gewijzigd of verlengd worden. De horecazaken die door deze maatregel worden getroffen, zijn door de gemeentes op de hoogte gebracht. De politie zal de zaken controleren.

Lees meer