Mondmaskersverkoop in De Dreef.
Peter Vanderveken Mondmaskersverkoop in De Dreef.

Uitbater sporthal verkoopt mondmaskers aan 2 euro:
“Opbrengst gaat naar tehuis voor mensen met beperking”

De uitbater van de sporthal in Vorselaar, Steven Segerink, koppelt de verkoop van mondmaskers in de cafetaria aan het goede doel. De verzamelde centen gaan integraal naar tehuis De Troon aan Sassenhout.

Steven Segerink, uitbater van de cafetaria in de sporthal te Vorselaar verkoopt sinds zaterdag mondmaskers voor het goede doel. “Iedereen is verplicht om een mondmasker te dragen op ons terras”, vertelt hij. “Omdat er toch altijd mensen zijn die dit vergeten, verkoop ik mondmaskers aan 2 euro. Het ingezamelde geld gaat volledig naar tehuis De Troon uit Vorselaar.”

Geen winstbejag

De cafébaas twijfelde niet bij zijn keuze voor tehuis de Troon in het Kasteeldorp. “Ik krijg vaak mensen van het tehuis over de vloer in de sporthal en het is een plezier met hen een babbeltje te slaan. Sowieso kan het tehuis iedere extra cent gebruiken.”

De Troon aan Sassenhout is een gezinsvervangend tehuis. Bij de Troon tracht men een zo goed mogelijke thuis te creëren voor mensen met een beperking, onder de vorm van studio-wonen en woonondersteuning. Naast deze woonvormen bieden ze zowel voor interne als voor externe cliënten een zinvolle dagbesteding aan in het tehuis.

Lees meer