Vanaf nu ook bij tennisclub De Chalet: de snelst groeiende sport ter wereld

Langs het Albertkanaal in Grobbendonk kan men bij tennisclub De Chalet sinds dit weekend proeven van padel, de snelst groeiende sport ter wereld. “We konden niet achterblijven”, dachten de uitbaters van de Grobbendonkse tennisclub.

2 Magalie Denissen,Mats & Mario Mertens op de nieuwe terreinen
Peter Vanderveken Magalie Denissen,Mats & Mario Mertens op de nieuwe terreinen

Uitbaters Mario Mertens en zijn vrouw Magalie Denissen zijn al jarenlang de enthousiaste eigenaars van tennisclub De Chalet in Grobbendonk. Een club die tot ver buiten de Grobbendonkse grenzen bekend is. Mario is een voormalig A-speler in het tenniscircuit, en zit al zijn ganse leven in de tennissport. Gedurende de zomerperiode beschikt de club over zes buitenterreinen voor tennis, in de winter worden de terreinen overspannen met een ‘luchtblaas’ en zijn er vijf binnenterreinen beschikbaar. Sinds dit weekend is het sportaanbod langs het Albertkanaal uitgebreid met 3 splinternieuwe, verlichte padelterreinen.

“Meer spelplezier dan tennis”

Padel, een mix van tennis en squash is de snelstgroeiende slagsport in Europa. De sport heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika en momenteel zijn in Spanje reeds meer padelspelers en pleinen te vinden dan tennissers en tennisbanen. De rest van Europa begint nu ook overstag te gaan. Dus kon de Grobbendonkse tennisclub niet achterblijven. “Padel is een racketsport met ingrediënten uit het tennis en squash. Het is een terugslagspel dat vooral dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert zo meer spelplezier op”, zegt Mario.

We staan de nieuwelingen met raad en daad bij om de sport aan te leren

Mario Mertens

“Een uurtje padel staat bij de club trouwens los van het lidmaatschap van de club”, gaat de uitbater verder. “We willen iedereen laten kennismaken met de sport en de opstap naar de padelsport houden we dan ook laagdrempelig. Voor een uurtje padel betaal je bij ons vier euro per persoon en we staan de nieuwelingen met raad en daad bij om de technieken en de reglementen van de sport aan te leren.” De terreinen lijken al meteen een schot in de roos.  

Toernooi

“Op korte tijd waren alle beschikbare plaatsen voor de initiatielessen dit weekend volzet, mede hierdoor plannen we in de toekomst iedere maand gratis initiatielessen voor de nieuwsgierigen. In de zomer zal er een heus zomertornooi op het programma staan op de nieuwe terreinen en we hopen ook in het najaar een competitie op poten te kunnen zetten.” De terreinen zijn zowel in de zomer als in winter onoverdekt toegankelijk.

2 De initiatielessen op de nieuwe padelterreinen waren alvast een overdonderend succes
Peter Vanderveken De initiatielessen op de nieuwe padelterreinen waren alvast een overdonderend succes

Naast de nieuwe padelcourts heeft De Chalet ook geïnvesteerd in twee gloednieuwe petanquebanen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Tot slot werden de speeltuin en de doucheruimtes van een grondige renovatie voorzien dit voorjaar. Kortom, de tennisclub is volledig klaar om de drukke zomerperiode in te vliegen!

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer