4 De gehaakte popjes hingen boven de Groenplaats in Antwerpen.
Haakbeest De gehaakte popjes hingen boven de Groenplaats in Antwerpen.

980 gehaakte popjes symboliseren evenveel pleegkinderen die nog een thuis zoeken

Het Haakbeest, de haakwinkel bij uitstek in Haacht, heeft op vraag van het VTM-programma Make Belgium Great Again 980 popjes gehaakt om op kleurrijke wijze een warme thuis te zoeken voor 980 pleegkinderen. 

De 980 kleurrijke popjes hebben woensdag de Groenplaats van Antwerpen ingenomen. “Deze popjes staan symbool voor de 980 Belgische kinderen die momenteel op de wachtlijst staan om een warme thuis te vinden bij een pleeggezin”, zegt Stephane Stiévenart van Het Haakbeest. “Met deze opvallende actie vragen ‘Make Belgium Great Again’ en Pleegzorg Vlaanderen aandacht voor het nijpende tekort aan pleegouders. Voorbijgangers mochten een popje mee naar huis nemen, een warme thuis geven en zo de boodschap rond pleegzorg verspreiden”, aldus Stiévenart.

Het thema pleegzorg komt zondag 17 november uitgebreid aan bod in de voorlaatste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’. Presentatrice Frances Lefebure zal daarin een warme oproep doen naar kandidaat-pleegouders die hun huis en hart willen openstellen voor de 980 kinderen op de wachtlijst. De 980 popjes werden gemaakt door 428 vrijwilligers van Het Haakbeest. 

Wil je zelf ook graag een popje haken? Kijk dan zondag naar de aflevering van ‘Make Belgium Great Again’. Nadien krijg je gratis toegang tot het volledige patroon van de popjes, inclusief haakhulp van Het Haakbeest.

4 De gehaakte popjes hingen boven de Groenplaats in Antwerpen.
Haakbeest De gehaakte popjes hingen boven de Groenplaats in Antwerpen.
4 De gehaakte popjes zijn in klassen verdeeld. Dit is klas 19c.
Haakbeest De gehaakte popjes zijn in klassen verdeeld. Dit is klas 19c.
4 Medewerkers van Het Haakbeest.
archiefbeeld Ponsaerts Medewerkers van Het Haakbeest.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Veerle Verelst

    Blij dat ik mocht mee haken

Lees meer