Communicatieschepen Jos Verdeyen bij een infobord dat ook in Haacht geplaatst wordt.
rv Communicatieschepen Jos Verdeyen bij een infobord dat ook in Haacht geplaatst wordt.

Haacht installeert drie digitale infoborden

Het gemeentebestuur van Haacht zette het licht op groen voor de aankoop van drie digitale infoborden. Die kosten samen net geen 70.000 euro. Over waar ze geplaatst worden, is evenwel nog niets beslist.

De digitale infoborden laten de gemeente toe om inwoners, passanten en bezoekers uitgebreid te informeren. De gemeente zal de borden voor meer gebruiken dan enkel het aankondigen van evenementen, want elk type informatie kan hier gepubliceerd worden, zoals wegenwerken of omleidingen. Er kan op deze manier ook snel gecommuniceerd worden bij onverwachte incidenten. 

“Het budget bedraagt 68.000 euro en hiermee is de aankoop, plaatsing en ingebruikname van drie infoborden mogelijk. De grootte van het kleurenscherm bedraagt om en bij de 2,5 meter op 1,5 meter en moet bij sterke lichtinval nog zeer goed zichtbaar zijn. Bediening en programmatie zal vanop afstand gebeuren”, zegt communicatieschepen Jos Verdeyen (CD&V).

Locaties

Waar de borden effectief geplaatst worden, is nog niet beslist. “Er zal zeker rekening gehouden worden met de voorstellen van enkele adviesraden. Uiteindelijk zullen de gemeentelijke diensten, samen met de uitvoerende firma, de plaatsen bepalen. De plaatsing is voorzien voor het voorjaar van 2021”, geeft de schepen nog mee. 

De huidige inschuifborden op acht verschillende plaatsen in Haacht zullen voorlopig behouden blijven, waar er geen overlap is met de digitale borden. Daarna zal een evaluatie volgen en worden bekeken wat de volgende stappen zullen zijn.

Lees meer