Freddie Van den Broeck pikt het niet dat vrachtwagens van klanten en leveranciers door de omleiding al van voor de winter nog maar amper of niet tot bij zijn zaak geraken.
Foto SPK Freddie Van den Broeck pikt het niet dat vrachtwagens van klanten en leveranciers door de omleiding al van voor de winter nog maar amper of niet tot bij zijn zaak geraken.

Ook zwaar vrachtverkeer Rock Werchter moet omrijden

De gemeente Haacht heeft, na protest uit de omgeving, festivalorganisator Live Nation gevraagd het omleidingstraject voor zwaar vervoer in de omgeving van het festivalterrein te respecteren. Vanuit de werfzone langs de Werchtersesteenweg was immers protest gekomen tegen de doortocht van vrachtwagens met als bestemming het Werchterse festivalterrein.

"We merken dat Nederlandse vrachtwagens begonnen zijn met het aanvoeren van oprijplaten voor het festivalterrein", zegt Freddie Van den Broeck van de gelijknamige firma in bouwmaterialen langs de opengebroken Werchtersesteenweg (N21).

Waarom zij wel?

"Deze vrachtwagens komen via Haacht, om vervolgens langs het Scharent en de versmalde rijstroken van de Werchtersesteenweg naar Rock Werchter te rijden - een omleidingsweg waarop vrachtverkeer van meer dan 3,5 ton niet toegelaten is. Onder meer ook lokale handelaars kregen hiervoor al een proces-verbaal. Het kan dan ook niet zijn dat de honderden vrachtwagens voor Rock Werchter wél de uitzondering krijgen om via het Scharent naar Werchter te rijden", voert de handelaar aan. Haachts burgemeester Steven Swiggers erkent die stelling, en vroeg Live Nation haar leveranciers de nodige instructies te geven. De lokale politie zal op het doorgangsverbod blijven toezien. Dat dient zoals aangegeven niet via de Haachtsesteenweg, maar wel via de E314 en afrit Rotselaar en de Provinciebaan naar Werchter te rijden. (SPK)

Lees meer