De nandoe werd gevangen in een paardentrailer.
rv De nandoe werd gevangen in een paardentrailer.

Vogelopvangcentrum is op zoek naar eigenaar verloren gelopen nandoe

De politie van de zone BHK heeft maandag het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum ingeschakeld om een loslopende nandoe te vangen in Haacht. Het was de tweede keer dat het dier kon ontsnappen. 

Bij een vorige interventie was het beestje in de uitgestrekte velden verdwenen. Medewerkers van het Opvangcentrum hadden deze keer meer succes. Ze zijn nu op zoek naar de eigenaar van het dier. “Loopvogels zoals onder andere nandoes kunnen niet vliegen en ze springen normaal gezien ook niet erg hoog. Maar de ervaring leert ons dat ze bij impact tegen een ‘lage’ afspanning wel eens over de afspanning heen durven te tuimelen en daarna aan de andere zijde van de afspanning gewoon verder weglopen. Zoals voor elke vangactie werd er ook nu heel snel even een tactisch plan afgesproken. Nog geen vijf minuutjes later stond de zeer stress-gevoelige nandoe al opgesloten binnen onze verduisterde paardentrailer. Het plan was geslaagd, de nandoe was gevangen en het dier had een minimum aan stress ondervonden waardoor het zijn hachelijk avontuur heeft overleefd.” In het Opvangcentrum in Heusden-Zolder verblijven er momenteel 16 nandoes.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer