Haacht plant de komende jaren een pak grootschalige wegenwerken.
RV Haacht plant de komende jaren een pak grootschalige wegenwerken.

Werken voor een verkeersveiliger Haacht op komst

De gemeente kondigt op het einde van de legislatuur een pak wegenwerken aan die de verkeersveiligheid moeten verbeteren. De komende jaren zal Aquafin op verschillende plaatsen gescheiden riolering aanleggen. Tegelijk zal de gemeente de bovengrondse infrastructuur verkeersveiliger maken.

De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen in Hambos-Wakkerzeel zijn al begonnen. De start van de eigenlijke rioleringswerken is voorzien in maart 2019. In overleg met de Vrije Basisschool Wakkerzeel komen er infrastructurele maatregelen om de schoolomgeving in de Kelfsstraat verkeersveiliger te maken. Er wordt gestreefd om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Zo zal door een logische opeenvolging van de werken de ontsluiting altijd mogelijk blijven.

Ook in het Scharent (tot Hanewijk) starten de rioleringswerken komend voorjaar. In het najaar van 2019 beginnen de werken in de Mortelstraat (Tildonk). Daar komen zowel fietspaden als snelheidsremmers.

De heraanleg van de Rijmenamsesteenweg in het gehucht Sint-Adriaan staat op de planning voor 2020. Aan weerszijden van de baan komt er een afgescheiden fietspad. De schoolomgevingen en de kruispunten met de Zoellaan, Sint-Adriaanstraat en Hooiberg zullen daarbij eveneens verkeersveiliger worden gemaakt.

De reeds een 20-tal jaar uitgestelde werken aan de Vinkstraat in Wakkerzeel kunnen pas starten na de werken in Hambos-Wakkerzeel. De bedoeling is dat er ook daar zowel aan- als vrijliggende fietspaden worden aangelegd.

Vóór de start van de werken worden de bewoners uitgenodigd op een infovergadering.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer