Het gemeentehuis van Haaltert.
Claudia Van den Houte Het gemeentehuis van Haaltert.

Haalt gemeente startbudget voor elektrische wagen of ledverlichting sporthal?

De gemeente Haaltert hoopt een startbudget binnen te halen voor twee energieprojecten. Ze moet daarvoor 150 stemmen verzamelen.

De Vlaamse overheid lanceerde de energiecampagne ‘Overal Stroomversnellers’, om lokale energieprojecten te stimuleren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De gemeente Haaltert diende twee projecten in. Een eerste project is de aankoop van een elektrische wagen voor het gemeentehuis. De gemeente wil haar wagenpark milieuvriendelijker maken en dus de diesels vervangen door elektrische wagens. Ze wil het voorbeeld geven om haar inwoners aan te zetten om over te schakelen naar elektrische wagens. Het tweede project dat de gemeente indiende, is een 'relighting van de gemeentelijke sporthal'. Door de bestaande verlichting (TL) te vervangen door ledverlichting, kan de gemeente besparen op het elektrisch verbruik. Minder elektriciteitsverbruik betekent minder CO2-uitstoot.

Het zijn de stemmen van de inwoners die bepalend zijn. Als Haaltert 150 stemmen verzamelt, dan krijgt de gemeente een startbudget van 18.262 euro om het energieproject te realiseren. Stemmen kan tot 7 oktober via www.stroomversneller.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer