Onder meer voor de bib is er een adviesraad.
rv Onder meer voor de bib is er een adviesraad.

Infoavond over gemeentelijke adviesraden: kandidaten gezocht

De gemeente Haaltert houdt op donderdag 6 juni een infoavond over de gemeentelijke adviesraden.

Het bestuur wil ook de komende zes jaar inzetten op inspraak en participatie door onder meer het oprichten van adviesraden. Het maakte een voorstel tot hervorming van de gemeentelijke adviesorganen op en doet een oproep naar kandidaten om de adviesraden te bemannen. Er werd een ontwerp voor een uniform huishoudelijk reglement, een nieuwe structuur en andere benamingen opgesteld voor alle adviesraden.

Er worden adviesraden opgericht voor Sport, Feesten en Evenementen Bib, Cultuur, Senioren, Verkeer, Middenstand, Natuur, Leefmilieu, Klimaat en Landbouw, Markten, Jeugdraad, Lokaal Overleg Kinderopvang en GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening). Elke Haaltenaar die geen politiek mandaat bekleedt, mag zich kandidaat stellen. Per raad verschillen de voorwaarden. Ze zijn te vinden op www.haaltert.be en worden ook meegegeven op de infoavond.

De infovergadering vindt plaats op donderdag 6 juni om 20 uur in de raadzaal in het gemeentehuis, Hoogstraat 41. De ontwerpen van het reglement voor de adviesraden en hun nieuwe structuur worden er voorgesteld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer