3 Brandweerposten Diest en Herk-de-Stad snelden woensdagochtend ter plaatse
Toon Royackers Brandweerposten Diest en Herk-de-Stad snelden woensdagochtend ter plaatse

Hevige brand vernielt keuken in Loksbergen

Aan de Panhovenstraat in Loksberken bij Halen heeft een hevige brand woensdagochtend de keuken van een rijwoning vernield. Het waren de bewoners zelf die kort na elf uur een hevige rookontwikkeling in hun keuken zagen.

De bewoners sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. “Bij onze aankomst ging het al om een hevige en uitslaande brand aan de achterzijde van de woning”, legt postoverste Koen Bosmans van Brandweerpost Diest uit. “Ook onze collega’s vanuit Herk-de-Stad snelden trouwens mee ter hulp. Samen hebben we de brand in de keuken na enkele minuten al onder controle gekregen. Daardoor is het vuur beperkt gebleven tot de keuken zelf. In de rest van het huis is er wat rookschade. Gelukkig was er niemand meer aanwezig in het huis, en is er ook niemand gewond geraakt. De precieze oorzaak kennen we voorlopig niet, maar we zoeken wel in de richting van een technisch defect. Tijdens de bluswerken werd de Panovenstraat even afgesloten voor het verkeer. Samen met de politie en de gemeente werden de getroffen bewoners woensdagmiddag opgevangen.

3 De schade in de keuken is bijzonder groot.
Toon Royackers De schade in de keuken is bijzonder groot.
3 Brandweerzone Oost Brabant en de collega's van Zuid West Limburg snelden ter plaatse
Toon Royackers Brandweerzone Oost Brabant en de collega's van Zuid West Limburg snelden ter plaatse

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer