NIJMEGEN - Het Nederlandse chipbedrijf Nexperia gaat van de ene Chinese eigenaar over naar de andere. Het bedrijf is gekocht door smartphonefabrikant Wingtech. Die is onder meer actief voor Huawei en Xiaomi.
ANP NIJMEGEN - Het Nederlandse chipbedrijf Nexperia gaat van de ene Chinese eigenaar over naar de andere. Het bedrijf is gekocht door smartphonefabrikant Wingtech. Die is onder meer actief voor Huawei en Xiaomi.

iPhone 7 aangekocht met vals geld

In november 2016 kocht een vrouw uit Wilderen een iPhone 7 aan voor haar zoon. Omdat de jongen een iPhone 7 Plus wilde, verkocht hij deze smartphone voor 850 euro aan een Halenaar (23). Die gebruikte echter vals geld voor deze aankoop. Het ging om biljetten van 50 euro die waren vervalst. Vervolgens kocht een 21-jarige man uit Tremelo de iPhone over, ook al wist hij dat die was betaald met vals geld. De 21-jarige man uit Tremelo krijgt een celstraf van vier maanden. De valsmunter uit Halen (23) krijgt een werkstraf van 100 uur. In het dossier werden uiteindelijk achttien valse biljetten van 50 euro in beslag genomen. De burgerlijke partij krijgt de 850 euro als schadevergoeding terug. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer