Mine Dalemans

Zevenkoppige bende krijgt 293 maanden cel voor 127 inbraken

Een zevenkoppige Roemeense inbrekersbende met leden tussen 26 en 39 jaar is vanmorgen veroordeeld voor maar liefst 127 inbraken en inbraakpogingen. De beklaagden krijgen gevangenisstraffen tussen 12 en 55 maanden, opgeteld goed voor 293 maanden.

De zeven sloegen vooral toe bij bedrijven in Limburg en Vlaams-Brabant. De samenstelling van de bende wisselde vaak, waardoor niet iedereen dezelfde straf krijgt. Ze waren vooral actief in het midden van 2017. Dankzij camerabeelden, waarop onder andere een man in jas met Italiaans embleem te zien was, kwam de politie hen op het spoor. Telefoononderzoek wees dan weer uit dat er vaak Roemeense telefoonnummers in de buurt van de getroffen bedrijven te vinden waren. Toen ANPR-camera’s vervolgens wagens aan de nummers konden koppelen, was duidelijk bij wie de politie moest zijn.

Uiteindelijk werden de mannen gearresteerd op 27 juni 2018 toen de wagen in Halen op de E314 werd gesignaleerd. Ze werden vervolgens aangetroffen aan het tankstation in Rotselaar en na een korte achtervolging werden ze ingerekend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer