2 Wanne Madalijns met een lekker biertje aan 't Parlement in Halle.
rv Wanne Madalijns met een lekker biertje aan 't Parlement in Halle.

’t Parlement wordt op verkiezingsdag bezet door bierproevers: Lambikstoempers trekken met biertjes naar de kiezer en sluiten coalities met whisky’s

Zondag 26 mei is verkiezingsdag en dus greep bierproeversvereniging De Lambikstoempers om ’t Parlement te kapen. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om de instelling in Brussel maar wel om het café van uitbaters Frank en Mina.

De Lambikstoempers laten bierfanaten graag kennis maken met speciale biertjes en daarom bezetten ze voor de derde keer ’t Parlement, het café aan de Klinkaart in Halle. “We willen de rijkdom van het Brabants bierpatrimonium extra in de kijker zetten”, zegt voorzitter Wanne Madalijns. “

En voor een keer laten we zelfs de traditionele lambiekbieren achterwege. We stellen twaalf bieren van kleinere brouwerijen voor.” De bezoeker krijgt ook de kans om te stemmen voor de perfecte match tussen een aantal voorgestelde bieren van De Lambikstoempers en een selectie whisky van ’t Parlement). En zo is het ook even stembusgang in ’t Parlement want er zullen ook stemformulieren, rode potloden en zelf advies te verkrijgen zijn. Iedereen kan de bieren komen ontdekken op zondag 26 mei van 10 uur tot 18 uur aan de Klinkaart 10 in Halle. “Na 26 mei zal het leven in België er sowieso anders uitzien”, knipoogt Wanne.

2 Een vol terras tijdens de vorige bezetting van 't Parlement door De Lambikstoempers
rv Een vol terras tijdens de vorige bezetting van 't Parlement door De Lambikstoempers

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer