Er waren meer dan 1.094 vrije plaatsen in het Halse secundaire onderwijs. Op de foto leerlingen van het Don Bosco Instituut.
Mozkito Er waren meer dan 1.094 vrije plaatsen in het Halse secundaire onderwijs. Op de foto leerlingen van het Don Bosco Instituut.

892 kinderen gaan naar Halse secundaire school van keuze via nieuwe online aanmeldprocedure

Bij inschrijvingen via het nieuwe online aanmeldingssysteem voor secundaire scholen in de Zennevallei werden in Halle 914 kinderen aangemeld voor een plek. Er waren 1.094 vrije plaatsen en dus werden er minder kinderen aangemeld dan er vrije plaatsen zijn. Dat blijkt uit cijfers die het stadsbestuur bekendmaakte.

Voor het eerst werd in de Zennevallei ook voor de inschrijvingen in het secundair onderwijs een online aanmeldingssysteem gebruikt waarbij ouders hun kind konden aanmelden voor de scholen van hun keuze. De balans is volgens Hals schepen van Onderwijs Dieuwertje Poté (CD&V) positief. “Maar liefst 892 kinderen werden toegewezen aan een school van hun keuze”, zegt ze. “Zo’n 854 kinderen werden toegewezen aan de school van hun eerste keuze. Voor 22 kinderen gebeurde er tot hiertoe nog geen toewijzing. Zij staan op de wachtlijst en kunnen de komende weken nog opgevist worden of zich inschrijven in een andere school. De LOP-deskundige zal hen hierin verder begeleiden.”

Instroom

Van de 914 kinderen die aangemeld werden bleken 357 onder hen inwoners van de stad. “Onze secundaire scholen vervullen dus duidelijk een centrumrol voor de regio. De instroom in de Halse scholen van niet-Hallenaren komt vooral vanuit Beersel en Sint-Pieters-Leeuw”, zegt Poté.

Kinderen met een toewijzing moeten zich nu melden in de school om hun inschrijving definitief te maken. Dat kan tussen 6 mei en 7 juni. Na die inschrijvingen worden het aantal vrije plaatsen meegedeeld via www.secundairaanmelden.be. Vanaf 14 juni om 8 uur zijn er dan vrije inschrijvingen mogelijk in de scholen die nog plaats hebben. Ouders die hun kind willen inschrijven in een hoger jaar of in het BuSo moeten wel rechtstreeks contact opnemen met de school zelf.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer