De administratieve molen voor de Halse sportclubs wordt vereenvoudigd. De gemeenteraad keurde daarvoor nieuwe reglementen goed.
Mozkito De administratieve molen voor de Halse sportclubs wordt vereenvoudigd. De gemeenteraad keurde daarvoor nieuwe reglementen goed.

Administratieve molen van sportclubs wordt vereenvoudigd door nieuw subsidiereglement

De administratieve molen voor de Halse sportclubs wordt vereenvoudigd. De gemeenteraad keurde daarvoor nieuwe reglementen goed. Voortaan kunnen subsidies ook digitaal aangevraagd worden.

Sportclubs moeten er tegenwoordig een hele administratie op na houden en alleen al erkent worden als Halse sportclub vroeg heel wat inspanning. Door de subsidiereglementen te vernieuwen hoopt de stad het de clubs wat gemakkelijker te maken. “Er zijn verschillende wijzigingen”, legt schepen van Sport Pieter Busselot (CD&V) uit. “Een sportvereniging die erkend wordt door het stadsbestuur is voortaan meteen lid van de sportraad. De basistoelage wordt verhoogd van 40 euro naar 50 euro per club.” Wie meewerkt aan projecten zoals Schoolsport, Buurtsport, Seniorensport, Kom!pas, G-sport en sportinitiaties kan rekenen op de steun van de sportdienst. Sportverenigingen die zich inzetten voor werkgroepen zoals het Ecosportteam of het G-sportplatform kunnen rekenen op extra steun en wie bijvoorbeeld een G-sportwerking opricht in de club zal daarvoor extra subsidiepunten krijgen.

Op vraag van de sportverenigingen kunnen de subsidie-aanvragen binnenkort digitaal ingediend worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer