3 HALLE: Uitvaart begrafenis afscheid Paul Severs Sint-Martinusbasiliek:
Mozkito HALLE: Uitvaart begrafenis afscheid Paul Severs Sint-Martinusbasiliek:
3 Willy Sommers groeide op in Sint-Pieters-Leeuw en woont tegenwoordig in Lennik.
Mozkito Willy Sommers groeide op in Sint-Pieters-Leeuw en woont tegenwoordig in Lennik.

AFSCHEID PAUL SEVERS: Artiesten uit de streek brengen hulde aan ‘icoon van de Vlaamse muziek’

Heel wat Bekende Vlamingen namen dinsdag afscheid van Paul Severs in de Sint-Martinusbasiliek. Onder hen veel vedetten uit de streek die hulde brachten aan de zanger.

“De carrières van Paul en mij zijn ongeveer op hetzelfde moment begonnen”, herinnert Willy Sommers zich. “Hij was twee jaar eerder gelanceerd. Jaren lang liepen we mekaar tegen het lijf in de zalen in de streek. Van De Harmonie in Halle tot de Jonge Deken in Sint-Pieters-Leeuw: we stonden vaak op hetzelfde podium. In die tijd waren onze fans ook verdeeld in twee clans, maar Paul en ik waren eigenlijk vrienden. We zijn steeds allebei harde werkers geweest die er voor wilden gaan en natuurlijk ook graag hits scoorden. Toen hij met ‘Zeg eens meisje’ een grote hit te pakken had, mocht ik hem destijds wekenlang aankondigen in ‘Tien Om Te Zien’. Ik heb dat met veel enthousiasme gedaan, want hij verdiende dat echt. Toen ik twee dagen na zijn overlijden een telefoontje kreeg van zijn zoon om me uit te nodigen voor de plechtigheid, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik breng op deze manier aan Paul hulde. Je mag hem gerust een icoon noemen van de Vlaamse muziek.”

3 Yves Segers groeide op in Halle.
Mozkito Yves Segers groeide op in Halle.

Ook Yves Segers, die opgroeide in Halle, kende Severs heel goed. “Ik ken Paul al jaren. Ik luisterde toen ik jong was al naar zijn muziek. Maar toen ik later ook ging optreden, zagen we mekaar wel vaker. Ik vond dat hij ondergewaardeerd was. Die man heeft zoveel muziek bij mekaar geschreven. Hij was een groot artiest en een man die lééfde voor zijn vak. Er zijn jaren geweest dat hij vijftig tot zestig optredens per maand afwerkte. Dat is fenomenaal. Ik kon niet anders dan hier vandaag aanwezig zijn. Het is mijn eerbetoon aan een van de grootste Vlaamse artiesten.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer