2 De drie zussen Christine, Martine en Erika De Rycke uit het Oost-Vlaamse Maldegem hadden er veel over om afscheid te nemen van Paul Severs.
Mozkito De drie zussen Christine, Martine en Erika De Rycke uit het Oost-Vlaamse Maldegem hadden er veel over om afscheid te nemen van Paul Severs.

AFSCHEID PAUL SEVERS: “Wekker gezet om 4 uur om op tijd te zijn voor laatste groet”

De echte superfans van Paul Severs waren vanochtend al vroeg op post in Halle om afscheid te nemen van hun idool. De drie zussen Christine, Martine en Erika De Rycke uit het Oost-Vlaamse Maldegem stonden in het holst van de nacht op om er bij te kunnen zijn.

“We zijn al fan van Paul sinds onze tienerjaren”, vertelt Christine. “Uiteindelijk zijn we ook vrienden geworden. Tien jaar geleden trad hij op tijdens mijn verjaardagsfeest. Mijn man lachte ook wel eens, omdat ik meer foto’s heb met Paul Severs dan met mijn echtgenoot.”

Verrassing

Paul Severs trad ook op tijdens het trouwfeest van Erika. “Een complete verrassing”, zegt Erika. “Paul sloop zelfs het podium stiekem op. Hij doet altijd erg veel voor zijn fans. Daarom vinden we het ook belangrijk om hier aanwezig te zijn vandaag.”

Het voelt vreemd aan om de kist in de basiliek te zien staan. Het afscheid is nu definitief. We gaan hem ontzettend missen

Christine De Rycke

De zussen hadden er veel over om afscheid te nemen van Paul Severs. “Ik ben om 4 uur opgestaan”, zegt Christine. “Om 5.30 stapten we de trein op en om 7 uur waren we in Halle. Zo konden we rustig afscheid nemen. Het voelde wel vreemd aan om de kist in de basiliek te zien staan. Het afscheid is nu definitief. We gaan hem ontzettend missen.”

2 In het publiek voor het groot scherm aan het Possozplein volgde ook Marie-Louise Muldermans alles. Zij hielp jarenlang de familie Severs in het huishouden.
Mozkito In het publiek voor het groot scherm aan het Possozplein volgde ook Marie-Louise Muldermans alles. Zij hielp jarenlang de familie Severs in het huishouden.

In het publiek voor het groot scherm aan het Possozplein zat ook Marie-Louise Muldermans in een rolstoel. Met de hulp van een begeleidster van woonzorgcentrum Mater Dei uit Heikruis kwam ze naar Halle om afscheid te nemen van Paul Severs. “Ik heb jaren thuis bij Paul en zijn vrouw Paulette mee geholpen in het huishouden”, vertelt ze. “Zondag voor hij viel met de fiets waren ze nog op bezoek en hebben we taart gegeten. Ik woonde in Buizingen en nam dan de bus naar Halle om van daar door te reizen naar Saintes, waar ze woonden. Ik had het er graag voor over. Het is zo erg wat er nu gebeurd is.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer