In de Sint-Martinusbasiliek werd ook al een rouwregister neergelegd.
Mozkito In de Sint-Martinusbasiliek werd ook al een rouwregister neergelegd.

Begrafenis Paul Severs: Fans kunnen laatste groet brengen in basiliek, uitvaart wordt uitgezonden op groot scherm

De begrafenis van Paul Severs in de Sint-Martinusbasiliek op dinsdag 23 april wordt uitgezonden op een groot scherm op het Possozplein in Halle zodat iedereen de plechtigheid kan volgen. De uitvaart start om 11.30 uur maar al om 7.30 uur kunnen fans een laatste groet brengen aan de kist in de basiliek.

De familie van de overleden zanger maakte woensdag de details bekend van de begrafenis van Paul Severs die op 9 april overleed. Vanaf 7.30 uur tot 9.45 uur kunnen fans een groet brengen aan de kist in de Sint-Martinusbasiliek. Er worden dan al rouwprentjes uitgedeeld en mensen kunnen er bloemen neerleggen. Vanaf 10 uur tot 11.30 uur kunnen genodigden een laatste groet brengen. Vanaf 11.30 uur tot 12.30 uur vindt dan de plechtigheid plaats die live wordt uitgezonden op een groot scherm op het Possozplein.

“Het is onmogelijk iedereen te laten zitten in de Sint-Martinusbasiliek, maar toch willen we de fans niet teleurstellen en hebben we besloten een groot scherm op het Possozplein te plaatsen”, schrijft zoon Christophe Severs op Facebook. “Voor wie de kist een laatste keer wil groeten, start er op het Possozplein ook een nadargang waar iedereen rustig naar de ingang van de basiliek wordt geleid. Voorts kan je in het nabijgelegen cultureel centrum ‘t Vondel gebruik maken van de toiletten. Tot slot voorzien we op het Possozplein een bloemenzone. Mensen met een fysieke beperking brengen best een klapstoeltje mee. De plechtigheden nemen immers enkele uren in beslag.”

De familie raadt verder aan om het openbaar vervoer te gebruiken om die dag naar Halle te komen omdat er te weinig parkeerplaatsen zullen zijn. “De familie Severs dankt u voor uw steun gedurende meer dan vijf decennia muziek en hoopt dat u – gezien de spijtige omstandigheden - op dinsdag 23 april een mooie dag zal beleven in Halle”, besluit Christophe Severs in zijn Facebookbericht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer