2 Borstvoedingsactie Brussel
Dieter Nijs Borstvoedingsactie Brussel

Borstvoedende moeders vragen gezonde toekomst van hun baby’s

Een opvallende protestactie zondagmiddag aan de Congreskolom, het monument op de Congresplaats in Brussel. Veertien jonge mama’s gaven er borstvoeding aan hun baby’s, waarmee ze aandacht vroegen voor een gezonde toekomst van hun kinderen zoals in de grondwet vermeld staat. Dat ze die actie aan de Congreskolom voerden, was geen toeval. Het monument werd namelijk in 1859 gecreëerd om de Belgische grondwet te vieren.

Het geven van borstvoeding in het openbaar stond enkele weken geleden nog ter discussie toen een borstvoedende vrouw uit het Sportoase-zwembad in Leuven werd gezet.

2 Borstvoedingsactie Brussel
Dieter Nijs Borstvoedingsactie Brussel

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Van Ransbeeck

    uitstekend initiatief , aandacht voor borstvoeding , zo primordiaal , wat je hen geeft maakt hen en wat je hen niet geeft kraakt hen

  • Ben Strubbe

    Het stond helemaal niet ter discussie. Er werd gewezen op een meer geschikte plaats om borstvoeding te geven - een rustplaats met ligzetels - dan op de trappen van het zwembad.

Lees meer