Mozkito

Bromfietser scheurt met 100 km/u door stadscentrum bij achtervolging

Bij de achtervolging van een bromfietser door het centrum van Halle werden snelheden tot honderd kilometer per uur gehaald. De bromfietser kwam uiteindelijk ten val door een verkeerde inschatting en werd gearresteerd. Er worden hem verschillende zaken ten laste gelegd.

Een patrouille merkte dinsdag rond 14.40 uur op hoe een bromfietser het rode verkeerslicht negeerde op het kruispunt van de August Demaeghtlaan met de Jean Jacminstraat. De achtervolging werd onmiddellijk ingezet, maar door de hoge snelheden raakten ze de verdachte kwijt in de Basiliekstraat. Een tweede ploeg kruiste vervolgens de bromfietser op het kruispunt van de Leide met de Dijkstraat waardoor een tweede achtervolging startte.

Geen onschuldige gewonden

De bromfietser bleef gas geven en scheurde verder in de richting van de Dijkstraat en de Willamekaai. De inspecteurs stelden vast dat ze snelheden tot honderd kilometer per uur haalden door de kleine straten van de stad. De bromfietser reed vervolgens richting Suikerkaai, stak het kruispunt met hoge snelheid over en begaf zich vervolgens via een eenrichtingsstraat richting de rotonde van het Bevrijdingsplein. Daar botste hij tegen een wagen op de rotonde, raakte de stoep en een passant om uiteindelijk ten val te komen. Er vielen gelukkig geen onschuldige gewonden bij de achtervolging.

Met getrokken wapens

De inspecteurs namen geen enkel risico en de verdachte werd met getrokken wapens benaderd. De jongeman wordt geboeid en overgebracht naar het commissariaat. Daar blijkt hij uiteindelijk geen onbekende te zijn voor de politie. De inspecteurs stellen processen-verbaal op voor verstoring van de openbare orde, de verschillende verkeersinbreuken, drugsbezit, niet-verzekering en niet beschikken over een rijbewijs. De bromfiets werd ook in beslag genomen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer