Een cardsharp, een bankkaart dat kan omgevouwd worden in een mes
KOS Een cardsharp, een bankkaart dat kan omgevouwd worden in een mes

Cardsharp kan twintiger serieuze duit kosten

Een twintiger uit Halle zal zich zijn aankoop van negen zogenaamde ‘cardsharps’ nog lang beklagen. Het parket vordert een boete van 3.200 euro voor verboden wapenbezit.

Steeds meer mensen schaffen zich een zogenaamde cardsharp aan. Dat is een soort plastic bankkaart die met enkele vouwbewegingen omgevormd kan worden tot een mes. In België is het echter een verboden wapen. Een twintiger uit Halle heeft echter via het internet negen exemplaren gekocht. “Op de site stond dat het legaal was”, aldus de verdediging. “Hij had er dus echt geen kwade bedoelingen mee. Bovendien was het zo goedkoop dat hij er evengoed negen kon kopen.” 

Toen de politie een huiszoeking deed in een drugsdossier, troffen ze de cardsharps aan. Zij wisten wél dat het om een verboden wapen ging en namen de negen stuks in beslag. De man kreeg een minnelijke schikking toegestuurd van 350 euro, maar betaalde ze niet. Nu riskeert hij 3.200 euro te moeten betalen. Of het ook zo ver komt weet hij op 28 mei. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer