2 Enkele archiefbeelden uit 2014, toen Festivhalle een voorlopig laatste keer op de parking van de Leide plaatsvond. Mensen genoten toen van een stralend zonnetje (boven) en van artiesten zoals Killer Queen (r.).
Mozkito Enkele archiefbeelden uit 2014, toen Festivhalle een voorlopig laatste keer op de parking van de Leide plaatsvond. Mensen genoten toen van een stralend zonnetje (boven) en van artiesten zoals Killer Queen (r.).

Festivhalle is weer thuis

DRIEDAAGS MUZIEKFEEST NA TWEE JAAR OPNIEUW AAN DE LEIDE

Festivhalle keert terug naar zijn roots - de parking van de Leide, om precies te zijn. En intussen werden ook al de eerste namen vrijgegeven. Begin september voeren onder meer Laura Tesoro en Van Echelpoel de affiche aan.

Door werken op de parking van de Leide week organisator Rock Monsieur de voorbije jaren uit naar het Possozplein en 't Vondel. Maar dat klinkt eenvoudiger dan het was, want hemel en aarde moesten telkens bewogen worden om het muziekevenement te laten doorgaan. Toch wist Festivhalle jaarlijks nog zo'n achtduizend feestvierders te lokken, al wordt er dit jaar op meer gemikt.


"Alle problemen lijken van de baan", zegt Sebbe Raemdonck van Rock Monsieur. "De werken aan de Leide zijn grotendeels voorbij, en ons driedaagse festival kan zonder zorgen plaatsvinden. Een hele opluchting, want het is een beetje als thuiskomen. De parking van de Leide hoort bij ons festival - daar is alles ontstaan."


Het gaat Festivhalle dus voor de wind, maar net dat zou ook wel eens kunnen betekenen dat de Leide in de toekomst geen optie meer is. "Als ons bezoekersaantal blijft groeien, dan kunnen we niet anders dan uitwijken", aldus Raemdonck. "Maar dat is nu nog niet aan de orde. Eerst richten we ons op de editie van dit jaar. We kunnen intussen al verklappen dat ons terrein uitgebreid wordt - de details zullen we later nog toelichten. We mogen alleszins stellen dat Festivhalle een succesverhaal is, en blijft. En daar willen we in de komende jaren aan blijven werken. De verplaatsingen naar het Possozplein en 't Vondel hebben geen nare gevolgen gehad."

2
Mozkito

Concept blijft

De organisatie gaf toch al enkele details voor de komende editie vrij, die dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 9 september. "We behouden ons concept", legt Raemdonck uit. "Donderdag wordt er traditioneel afgetrapt met de streekbierenavond. Maar dit jaar plaatsen we ook dan een muzikale klepper op de affiche: De BoM, een ode aan de Nederlandse punkgroep Doe Maar." Vrijdag en zaterdag pakt de organisatie uit met enkele Belgische toppers. Dan zullen Laura Tesoro en Van Echelpoel het beste van zichzelf geven. "De line-up wordt voorts aangevuld met Studio Brussel-deejay Faisal en punkgroep Janez Detd. De volledige programmatie wordt in de komende weken bekendgemaakt via de website www.festivhalle.be. Het festival, dat overigens ook tal van randactiviteiten zal aanbieden, blijft ook gratis.

Lees meer