De mannen van Rock Monsieur klinken met hun biertje Artiest nu al op de vijftiende verjaardag van Festivhalle.
Mozkito De mannen van Rock Monsieur klinken met hun biertje Artiest nu al op de vijftiende verjaardag van Festivhalle.

Festivhalle klinkt met ‘Artiest’ op vijftiende verjaardag: Gers Pardoel en Intergalactic Lovers vieren in september mee

Festivhalle viert de vijftiende verjaardag van het gratis muziekfestival met een eigen bier. Organisator Rock Monsieur stelde dinsdagavond ‘Artiest’ voor, ideaal om de dorst te lessen op het festival. Met onder andere Gers Pardoel, Intergalactic Lovers en De Mens zijn ook al de eerste namen bekend gemaakt van de jubileumeditie die plaats vindt in september.

Festivhalle bestaat vijftien jaar en dat wil de organisatie vieren. Op de jubileumeditie kan alvast geklonken worden met een eigen biertje. “Dat biertje is meteen onze headliner”, zegt Reinout Van Ruysevelt van Rock Monsieur. “We werkten samen met brouwerij Den Herberg om het te lanceren. Het is een blond bier dat past bij ons festival maar dat de komende maanden ook kan gedronken worden in de cafés in de streek en te koop zal zijn bij de drankenhandels.”

Artiest kan al zeker op donderdag 12 september geproefd worden op Festivhalle. Dan start de vijftiende editie met traditionele Streekbierenavond. Bucklefish, finalist op de voorbije Zennetoer, is één van de namen die voor de aangepaste muziek zorgen.

De dag nadien wijken de dj’s op het hoofdpodium voor het eerst in jaren wel voor live-optredens. “We kiezen dit keer zowel vrijdag als zaterdag voor live-optredens”, zegt Reinout. “We bieden dus twee dagen lang muziekoptredens aan. Op vrijdag kiezen we voor de commerciële insteek. Dorothee Vegas en Like Maarten, de alter ego’s van de Q Music-presentatoren openen dan maar ook Gers Pardoel is alvast een naam die we prijs geven.”

Zaterdag trakteert Festivhalle op optredens van Intergalactic Lovers en De Mens maar laat het festival de Hallenaren ook kennis maken met het steenkolen Duits van Gestapo Knallmuzik. Binnenkort worden nog nieuwe namen, waaronder een paar kleppers toegevoegd aan de affiche. “We kiezen voor verandering door op vrijdag al optredens te programmeren maar andere zaken blijven wel behouden”, geeft Reinout nog mee. “Zo blijft de kindernamiddag op zaterdag bestaan en hebben we daarvoor alvast Kapitein Winokkio kunnen strikken. We hebben dit jaar fors geïnvesteerd in de namen op de affiche maar Festivhalle blijft gratis. We hopen dat we een divers publiek kunnen aantrekken dat in september de optredens komt meepikken.” De koerswijziging op vrijdag betekent trouwens niet dat er helemaal geen dj’s te horen zullen zijn op Festivhalle. De ‘Secret Stage’ die de voorbije twee jaren werd ingericht op het festivalterrein wordt een volwaardig tweede podium. Op vrijdag mag ‘I Love Retro’ de dj’s programmeren en het collectief ‘For The Record’ krijgt op zaterdag vrij spel. Alle informatie over Festivhalle is te vinden op www.festivhalle.be. Festivhalle vindt plaats vanaf 12 tot en met 14 september.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer