Het nieuwe logo van het Hals G-sportplatform werd inthuld op de Buitenspeeldag.
Mozkito Het nieuwe logo van het Hals G-sportplatform werd inthuld op de Buitenspeeldag.

G-sportplatform verenigt sportclubs die aandacht hebben voor mensen met een beperking

Verschillende sportverenigingen in Halle hebben al een tijd een werking die ook bestemd is voor mensen met een beperking en dus vond het stadsbestuur het hoog tijd om dat extra in de kijker te plaatsen. Daarom werd op de Buitenspeeldag het nieuwe logo van het Hals G-sportplatform onthuld.

“Het nieuwe logo van het Hals G-sportplatform omvat de logo’s van de opstartende sportverenigingen en de G-instellingen in één logo”, vertelt schepen van Sport Pieter Busselot (CD&V). “Het logo werd ontworpen door Wienert Gillijns en bestaat uit dezelfde kleuren van het stadslogo.” Het platform bestaat sinds 2016 en wordt gecoördineerd vanuit de sportdienst. Toen waren vooral sportverenigingen met een hart voor mensen met een beperking betrokken maar vandaag is het G-sportfplatform uitgegroeid tot uitgegroeid tot een geheel van samenwerkende partners, waarin naast de sportverenigingen, ook de regionale G-instellingen betrokken zijn. Het platform wil activiteiten organiseren waar ook sporters met een beperking betrokken kunnen worden, sportgerichte vorming voor mensen met een handicap en begeleiders aanbieden, samenwerkingen opstarten en natuurlijk ook G-werkingen opstarten in de sportclubs. Op de Facebookpagina ‘Hals G-sportplatform’ is alles te volgen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer