De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen komt naar de Sint-Martinusbasiliek
RV De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen komt naar de Sint-Martinusbasiliek

Gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen treedt op in Sint-Martinusbasiliek

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen treedt op woensdag 15 mei op in de Sint-Martinusbasiliek in Halle. De Lionsclub Kasteel van Gaasbeek schenkt de opbrengst van het concert aan verschillende goede doelen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen is een van de bekendste orkesten van het land. Het werd opgericht in 1832 en staat sinds 2008 onder leiding van Commandant Kapelmeester Yves Segers. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat uit een groot harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici, die allemaal verschillende Eerste Prijzen op de Koninklijke Conservatoria behaalden en een trompetterkorps van negentien trompetters. De muziekkapel treedt vanaf 20 uur op in de basiliek op 15 mei.

De Lionsclub organiseert voor de derde keer een klassiek concert in de basiliek. Op het programma staat dit keer muziek van Tsjaikovsky, Bach, Elgar en Waegenaer. Aansluitend is er nog een gezellige receptie in het oude Postgebouw van Halle.

De opbrengst gaat opnieuw integraal naar goede doelen van Lionsclub Kasteel van Gaasbeek. Er zijn twee prijsformules: Met een receptie vooraf inbegrepen betalen toeschouwers 35 euro en krijgen ze gereserveerde zitplaatsen, de andere zitplaatsen kosten 15 euro. Toegangskaarten voor het concert kunnen aangekocht worden in de verkooppunten bij papierhandel Marcelis op de Louis Theunckensstraat en Apotheek Beaujean langs de Lenniksesteenweg in Halle. Kaarten kunnen ook nog gereserveerd worden via info@lionsgaasbeek.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer