2 Bruno Vandierendonck organiseert in augustus opnieuw de gocartrace. Hij krijgt daarbij hulp van carnavalsgroep De Vrie Kadeikes.
Mozkito Bruno Vandierendonck organiseert in augustus opnieuw de gocartrace. Hij krijgt daarbij hulp van carnavalsgroep De Vrie Kadeikes.

Gocartrace trekt door Halse straten: organisatie pikt de draad opnieuw op

Populaire wedstrijd lastte noodgedwongen pauze in door rioleringswerken in centrum

Op zondag 4 augustus racen de gocarts opnieuw door het Halse centrum. Organisator Bruno Vandierendonck wil, na een noodgedwongen pauze van vier jaar, de populaire race naar Halle brengen. 

In 2014 was er de laatste gocartrace in Halle. Daarna werden de renkarren noodgedwongen op stal gehouden. Reden? Rioleringswerken in de Halse binnenstad. “Door de werken lag het centrum een tijdje volledig open”, vertelt organisator Bruno Vandierendonck, die tevens bekend is als cafébaas van De Vaantjesboer. “Daarom moesten we noodgedwongen een pauze inlassen. De werken liggen nu al een tijdje achter ons, waardoor de gocartrace opnieuw kan plaatsvinden. Het is een moeilijke periode voor iedereen geweest, maar nu pikken we draad opnieuw op.”

Gocarts uit Middelkerke

Het concept is simpel: in het centrum wordt een parcours afgebakend. Daar strijden 16 teams tegen mekaar in een tijdspanne van 4 uur. “Ik ga de gocarts in Middelkerke gaan halen met een vrachtwagen”, legt Vandierendonck uit. “Daarna laat ik ze staan tot een uur voor de race. Deelnemers mogen hen dan ‘pimpen’ naar keuze - zo geeft het wat extra fleur aan de wedstrijd. Nadien laat ik ze los op het parcours. De eerste ronde rij ik op kop, daarna is er een vliegende start. Goede conditie? Dat is zeker nodig, maar de teams moeten minstens met 8 personen zijn. Meestal wisselen ze dan van piloot per rondje.”

2 Een sfeerbeeld van de gocartrace in 2014.
Foto Mozkito Een sfeerbeeld van de gocartrace in 2014.

Binnenstad wordt afgesloten 

Het Halse centrum zal van 14 uur tot 18 uur volledig afgesloten zijn. De inwoners zullen enige hinder ondervinden. “Voor het parcours kies ik ook voor zoveel mogelijk verkeersvrije zones”, zegt Vandierendonck. “Alles wordt keurig afgezet met nadars. Het parcours is inmiddels goedgekeurd door het stadsbestuur, alle buurtbewoners worden tijdig verwittig via verschillende kanalen. Als het een beetje goed weer wordt, kunnen we rekenen op misschien wel duizend supporters. Het is altijd een heerlijke dag voor de deelnemers én supporters. Je ziet dit natuurlijk niet elke dag. Is het parcours technisch? Zeker, maar niet gevaarlijk. In het verleden zijn er soms valpartijen geweest, maar buiten enkele schaafwonden raakten deelnemers niet zwaar geblesseerd. Veiligheid gaat boven alles, we hopen opnieuw op een schitterende editie. Het is duidelijk: de gocartrace is terug van weggeweest.”

Hulp van De Vrie Kadeikes

Carnavalsgroep De Vrie Kadeikes zullen zorgen voor het veilige verloop van de race. Traditiegetrouw doen zijn ook mee met de organisatie. Hun leden zullen onder meer op het parcours staan als seingever. Naast het parcours zullen er verschillende drank- en eetgelegenheden zijn voor de supporters.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer